Domácí krtkův dort

14. února 2013 v 10:10 | nyat |  Ozkoušeno, nezničeno
1 zralý banán
2ks 250ml šlehačky na šlehání
želatinový ztužovač, který Vám vyhovuje(já dělám s DR.Oetkerem)
20g cukr moučka + na oslazení krému
3 ks banánu
100ml oleje
80g cukru moučka
0,5 balíčku prášku do pečiva
2 balíčky čokoládového pudingu
2 vejce


Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já používám formu o průměru 22 cm.
V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.
Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Přidáme tvaroh a zakysanou smetanu. Smícháme to se želatinovým stužovačem( tady to chce rychle a hlavně neotálet, jinak budou v krému cucky), zasypeme to moučkovým cukrem podle chuti.Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.
Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Použila jsem víc banánů, proto jsem je na korpus dala celé/kulaté). Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.
Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.

Já přidala živé květy na dozdobení:)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama